Nyheter från SF

Under SBF:s s styrelsemöte torsdagen 9 april, beslutades att alla av SBF sanktionerade tävlingar och utbildningar ställs in fram till och med den 30 juni 2020. Detta med anledning av Coronaviruset både i Sverige och i världen.

UWW har tagit beslutet att de kvarvarande OS-kvalen ska hållas 2021, under samma period som de skulle gått 2020 och av samma arrangörer.

Svensk brottnings prestationer 2019 kommer självklart att uppmärksammas, även om det inte sker på traditionellt sätt. Häng med på Svenska Brottningsförbundets Hyllningsvecka.

RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kr per stipendiat (25 000 kr/termin). Ansökan är öppen till och med 2 maj.

Folkhälsomyndigheten har gått ut med nya riktlinjer för hur vi ska agera i samhället. Rådet till idrotten; träna utomhus, undvik närkontakt.

Nytt nummer ute nu

(2020-03-26 11:21)
Hur tränar din klubb när lokalen är stängd? Håll dig uppdaterad med SBF:s nyhetsbrev.

OS i Tokyo 2020 flyttas fram med anledning av coronaviruset covid-19. Spelen ska genomföras senast under sommaren 2021. På bilden syns redan OS-klara Henna Johansson under OS i Rio 2016.

Uppdateringar från Svenska Brottningsförbundet gällande Covid19 och dess påverkan på svensk och internationell brottning.

Under ett extrainsatt styrelsemöte torsdagen 12 mars, beslutades att alla av SBF sanktionerade tävlingar och utbildningar ställs in fram till och med den 20 april 2020.

Under onsdagskvällen den 11 mars kom beskedet från Internationella Brottningsförbundet (UWW) att det Europeiska OS-kvalet som skulle ägt rum nästa helg nu blir framflyttat till mitten av maj som en följd av den ökade spridningen av coronaviruset.

Folkhälsomyndigheten höjde igår, den 10 mars, risknivån för spridning inom Sverige av Coronaviruset Covid-19 till mycket hög risk. Folkhälsomyndigheten ser i dagsläget tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen.

Nedanstående trupp kallas;

KLUBBSHOP