Hoppa till sidans innehåll

Johnny summerar Öresundsträffen 2014

15 OKT 2014 15:56
Johnny som är tränare i utvecklingsgruppen summerar helgens tävling och brottarnas insats. Mycket läsvärt och en trevlig tradition!
  • Skapad: 15 OKT 2014 15:56

Summa summarum av Öresundsträffen.

Ja då ska jag försöka ge mig på att summera helgen som gått. Vilket kan bli nog så knivigt då jag egentligen inte vill analysera alltför mycket på killar som jag inte själv tränar, samt att flera av dem blev utslagna efter två raka förluster. Flera av matcherna var täta bataljer, men förluster icke desto mindre.

Dock måste jag tillstå att det var väldigt roligt att se 9 st brottare på plats som representerade Björnekulla, samt att den tionde hade fått äran att representera Team Skåne.
Av nio brottare i 71 kg så hade vi alltså 4 från Björnekulla, vilket onekligen leder till ett eller annat klubbmästerskap. Jalle var den som lyckades bäst av de fyra med ett silver, och som vanligt är det en ren fröjd att se honom brottas.
Samtidigt blir man ju inte bättre än de man sparrar med, så den enes framgång är även ett kvitto på de man tränar med, och då alla killarna har ganska många år kvar av karriären så lovar detta gott inför framtiden. De flesta stora namnen ur min generation hade sina största framgångar när de var betydligt närmre 30 än de var 20, så det finns gott om tid kvar.

En som definitivt har tiden framför sig är Ruben, som gjorde en fantastisk tävling i mitt tycke. Såvitt jag vet är det första gången han ens varit med på en tävling i den här storleksordningen. I den 19 man starka klassen så hängde han med ända in i 6:e omgången. Han hade den stora oturen att ha viktklassens absolut duktigaste kille i sin pool, och föll precis på målsnöret att få gå om bronset. Hade man valt att köra match om 5-6 (vilket man enligt en ledare från Bergania övervägde att göra) så är jag helt säker på att Ruben hade vunnit den.

Bilal hade en lång dag med endast två matcher, och lika klart som han vann den första så förlorade han den andra. Förlusten var lite av ett hjärnspöke, samt svårigheter att brottas mot en kille som har avig stil. Något som vi får jobba på i framtiden. Precis som storebror så tog han den andra medaljen för klubben, som även den var ett silver.

Bastian var för dagen iklädd Team Skånes färger, vilket naturligtvis är ett kvitto på de steg framåt som han tagit. Samtidigt var det kanske den äran som lade lite extra press på honom, eftersom det inte riktigt var samma kille i de inledande matcherna som den killen som tokdominerade hela våren. Två matcher börjar han med att åka i kast efter bara några sekunder, vilket fick hans tränare att göra sitt bästa för att komma på några nya svordomar, men han tog sig samman och vann båda två.
I dagens poolfinal så var det en ruskigt nervös kille som kände av pressen och stundens allvar och som insåg att en vinst skulle skicka honom till finalen av Öresundsträffen.
Nu blev det tyvärr en fallförlust, men intentionen var helt den rätta och han gjorde det grepp vi hade pratat om precis innan. Tyvärr hade han inte riktigt balansen med sig i utförandet, men försöket var rätt utfört så jag är ändå nöjd. Sen förlorade han även bronsmatchen och slutade fyra. Vilket trots allt är helt okej för en så stor tävling.
Bastian, liksom många andra, måste lära sig att vinna matchen mot sitt eget huvud. Nervositet och prestationsångest är någon som alla känner, i olika stora mängder. I den fighten så kan man inte hjälpa mycket mer än med tips och råd, men brottaren måste själv finna sin väg till rätt mental inställning. 

I övrigt vill jag även nämna att jag tyckte det var fruktansvärt trist att Andrija fick bryta tävlingen pga skada, när han hade tagit ganska klara segrar i inledningen. Jag tyckte det var jäkligt synd att Erik tappade orken i sin match mot Brink, en match som han ledde och borde ha vunnit. En eloge till Steppe som fortsätter att stångas med äldre och mer rutinerade killar, än att ta en medalj som den ungdomsbrottare han faktiskt är. Han fortsätter att sikta längre än en medalj som förmodligen är halvt bortglömd om några år ändå. Det är som sagt inte nu man ska vara bäst, utan när man är i slutet av tjugoårsåldern som fysik, teknik och rutin är på sin höjdpunkt. Samt det faktum att man måste lära sig att hantera förluster om man någonsin ska hoppas på att bli riktigt framgångsrik.

Mvh
Johnny

Skribent: Carl Cronbring

 SERIEN 2020/2021 


 KLUBBSHOP

Beställ Björnekulla BK:s
träningskläder på nätet!

Länk till nätbutiken!


Följ oss på Facebook och Instagram!


 Tack till

 för anslaget till träningsutrustning.


DIRMA

Läs mer!


Bingo

 

Postadress:
Björnekulla BK - Brottning
Box 59
26521 Åstorp

Besöksadress:
Västra vägen 1
26521 Åstorp

Kontakt:
Tel: +46705829650
E-post: bjornekullabk@hotmai...

Se all info