Hoppa till sidans innehåll

Johnny summerar Ore Säsongstart 2014

07 OKT 2014 16:04
Johnny som är tränare i utvecklingsgruppen summerar helgens tävling och brottarnas insats. Mycket läsvärt och en trevlig tradition!
  • Skapad: 07 OKT 2014 16:04

Summa summarum av Ores Säsongsstartstävling

Ännu en dimmig lördagsmorgon inledde dagen för våra tappra tre brottare. Roligt att se att det faktiskt dök upp en hel del brottare. 192 killar och tjejer invägda, vilket resulterade i en ganska lång dag.

Ruben började väldigt friskt i Knatte 32 kg och dammade till med en rejäl fallseger på direkten, sen stötte han på patrull i form av viktklassens i särklass bästa brottare och åkte på stryk. I sin tredje match, som jag personligen hade stora förhoppningar om, så inledde han väldigt bra och ledde matchen när han sen gjorde ett knattemisstag som ledde till fallförlust. Och den motståndaren gick sedan vidare ända till bronsmatchen i den 15 man starka klassen, så det var ju inte särskilt stora marginaler för att knipa en medalj. Nu blev det istället en vinst och två förluster.

Bastian fick för dagen smaka på hur det kommer att bli att brottas i pojk efter nyår. Han inledde med en fallseger. Åkte på en lika klar fallförlust, men hade helt rätt intentioner i den matchen. Gjorde rätt saker, men det saknades lite power i avslutet. Tog sig fram till bronsmatchen och fick där möta ett gammalt spöke från förr. Jag personligen hade stora förhoppningar om att åtminstone göra en bra fight, efter att ha sett hur pass mycket dyngstryk denna killen fick i sin poolfinal, men Bastian klev in på mattan med en hel ryggsäck full av respekt för ett namn, och flög i ett ganska dåligt nack efter bara några sekunder.
Jag är helt övertygad om att han hade gjort en jämnare match mot en bättre motståndare, om det bara hade varit ett annat namn. Så det var lite av en besvikelse att se honom ramla dit så enkelt. Bastian ÄR bättre än så, han ska bara fatta det själv...

Andrija vägde in på 76,2 och fick se sig uppflyttad en viktklass. Men det gjorde inte så särskilt mycket eftersom man slog ihop alla 5 till en enda vikt. Han inledde dagen med en övertygande poängseger, och sen var det klockrena fallsegrar för resten av slanten. 76 kg eller 85 kg spelade ingen roll, han spöade dem alla. Så efter 4 raka vinster så tog han den enda medaljen för dagen, som blev ett guld.

Jag har tidigare efterlyst mer deltagande av de äldre killarna även på mindre tävlingar, eftersom jag vet hur mycket det inspirerar de yngre grabbarna, vilket märktes tydligt idag.

Vilket leder oss till den tråkiga biten.
Juniorklassen blev helt inställd. Förmodligen hade man missat att det var en "säsongsstartstävling" det gällde. Tre anmälda brottare, två av dem från Björnekulla. Och jag har full förståelse för att Emil och Erik vägrade att åka till Vinslöv bara för att möta varandra. Jag sade det vid förra tävlingen och jag säger det igen: Svensk brottning har stora problem i dagens läge.

Skåne har alltid varit det största brottardistriktet i landet, ändå kan man inte få ihop fler än 3 anmälda juniorer till en tävling som traditionellt ses som en start för säsongen...?
192 anmälda unga killar och unga tjejer.
Varför kan man inte få ihop några juniorer också?

Återigen, detta är ingen kritik mot våra egna killar, för Björnekulla stod dock för 66% av anmälda juniorer, utan är bara en reflektion av något som inte står rätt till och något som förmodligen förbundet borde ta tag i snart.

Mvh
Johnny

Skribent: Carl Cronbring

 SERIEN 2020/2021 


 KLUBBSHOP

Beställ Björnekulla BK:s
träningskläder på nätet!

Länk till nätbutiken!


Följ oss på Facebook och Instagram!


 Tack till

 för anslaget till träningsutrustning.


DIRMA

Läs mer!


Bingo

 

Postadress:
Björnekulla BK - Brottning
Box 59
26521 Åstorp

Besöksadress:
Västra vägen 1
26521 Åstorp

Kontakt:
Tel: +46705829650
E-post: bjornekullabk@hotmai...

Se all info