Hoppa till sidans innehåll

Johnny summerar Nya Höörsgreppet 2015

03 MAR 2015 10:24
Johnny som är tränare i utvecklingsgruppen summerar helgens tävling och brottarnas insats. Mycket läsvärt och en trevlig tradition!
  • Skapad: 03 MAR 2015 10:24

Summa summarum av Nya Höörsgreppet

Det var väldigt kul att komma iväg idag till en tävling med 189 invägda, i stort sett enbart i Fy, Fä, Knatte och Pojk. En viss oro för att det skulle bli en lång och seg dag, men det rullade på i bra takt så en eloge till sekretariatet.

Jag tog med mig de tre tjejerna, som egentligen fortfarande är nybörjare, mest för att de skulle få känna på hur en "riktig" tävling går till, med invägning och att man går i sin rätta viktklass....
Min enda tanke var att de skulle ha kul och bli sporrade till att träna mer och hårdare i framtiden.

Det är ju skillnad på nybörjartävling och vanlig tävling, precis som det är skillnad på en nybörjare och en mer erfaren. Angelina får ett silver efter en vinst och en förlust, vilket är väldigt bra resultat om man betänker att hon faktiskt började träna i somras.
Julia och Saga gjorde så gott de kunde i sina matcher, men som ni kanske sett på filmerna som Mari lagt ut så var det ju som sagt lite skillnad på kunnandet jämfört med motståndet. Men det kommer med lite mer träning.

Bastian gjorde en helt okej turnering. Han hade inte så mycket att sätta emot Spartakillen och tredje matchen ligger han ju under med 0-8 innan mästarcoachen lägger in ett bra peptalk i pausen och sen vinner han på fall. Dock fick han smaka på sin egen medicin i sista matchen, där han leder med 6-0 och faktiskt för matchen, men ett halvruttet indyk ställer till det för honom och han åker på fall själv.

Den största lärdomen han tar med sig är att han efter den matchen lite senare kan rycka på axlarna och mer eller mindre säga "shit happens, jag brottades bra fram tills dess" och det har han helt rätt i.
Det viktigaste är inte vinst eller förlust, utan vad man tar med sig från matchen. Såvida det inte är VM final förståss....

Så trots ett silver och tre utslagna så är jag ändå nöjd med hur det hela såg ut under dagen, och vi laddar med nya tag till nästa tävling.

Mvh
Johnny

Skribent: Carl Cronbring

 SERIEN 2020/2021 


 KLUBBSHOP

Beställ Björnekulla BK:s
träningskläder på nätet!

Länk till nätbutiken!


Följ oss på Facebook och Instagram!


 Tack till

 för anslaget till träningsutrustning.


DIRMA

Läs mer!


Bingo

 

Postadress:
Björnekulla BK - Brottning
Box 59
26521 Åstorp

Besöksadress:
Västra vägen 1
26521 Åstorp

Kontakt:
Tel: +46705829650
E-post: bjornekullabk@hotmai...

Se all info