Hoppa till sidans innehåll

Johnny summerar nya Höörsgreppet 2014

03 MAR 2014 10:41
Johnny som är tränare i utvecklingsgruppen summerar helgens tävling och brottarnas insats. Mycket läsvärt och en trevlig tradition.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2014 22:18

Summa summarum av dagen:

Ja, Katja har ju skött videofilmandet (filmerna finns i vår FB-grupp) på ett föredömligt sätt, så alla har ju själva kunnat se hur det har gått, men traditionen bjuder ju att jag står för en summering av dagen, så here goes.

I dagens största viktklass 32 kg fanns det 23 invägda, varav två var från Björnekulla. Pontus går tre matcher, vinner en. Han har inte tävlat på länge och krigade på bra, men det finns massor kvar att slipa på, som tur är....

Ruben gör sin första tävling, fick sin licens igår. Han går 5 matcher, vinner tre av dem. Ena förlusten är mot viktklassens i särklass bästa brottare och min förhoppning är att han lärde sig något av den andra förlusten. Som att t.ex inte titta på sin motståndare innan match och säga "Ska jag möta han den lille? Jag tar han lätt"
Underskattning är varje idrottsmans värsta fiende! Men att vara med till den 5:e omgången på sin första tävling är ju inte illa pinkat. Noterbart är även att i samma viktklass och pool så lyckades en brottare från Höör få stå över två omgångar i rad och sen brottas om bronset, så med lite mer flyt i lottningen så hade det kunnat bli medalj.

Elin fick en match som gav henne ett silver, och måhända insåg hon att steget upp från nybörjartävlingarna kan bli ett ganska smärtsamt sådant och att detta i sin tur leder till att hon bestämmer sig för att träna hårdare.

Bastian går en lysande vår till mötes som det verkar. Vilket bara tjänar till att bevisa proverbet "Träna hårt, vinn enkelt". Tre matcher och tre vinster resulterade i ett relativt ohotat guld. Vinner sina matcher på T.Ö, T.Ö och Fall. Slarvar lite i sina grepp, som sig bör när man är knatte, men fortsätter åtminstone att dra arm och huvudkopplingar så att man nästan skulle kunna tro att det är ett huvud han vill ha med sig hem som trofé istället för pokal.

Dagens krigare Bilal fick redan innan vi åkte iväg reda på att han kommer vara ensam i 42 kg och att det inte finns någon i viktklassen över. Men ville ändå med dit för att kanske få en match. Uppflyttad i 50 kg hade han inte mycket förhoppningar om att vinna, men stred tappert mot klassens vinnare och vinner sen silvermedaljen, som ni kanske redan har sett på videoklippet. Det jag framförallt är nöjd med här är att han inte viker ner sig, inte väljer den enkla utvägen att stanna hemma, utan väljer att ta fighten även när han vet att han inte kommer vinna.
Respekt!
Vem som helst kan ge upp, men det är fan inte alla som kan fightas.

Mvh
Johnny
Skribent: Carl Cronbring

 SERIEN 2020/2021 


 KLUBBSHOP

Beställ Björnekulla BK:s
träningskläder på nätet!

Länk till nätbutiken!


Följ oss på Facebook och Instagram!


 Tack till

 för anslaget till träningsutrustning.


DIRMA

Läs mer!


Bingo

 

Postadress:
Björnekulla BK - Brottning
Box 59
26521 Åstorp

Besöksadress:
Västra vägen 1
26521 Åstorp

Kontakt:
Tel: +46705829650
E-post: bjornekullabk@hotmai...

Se all info