Hoppa till sidans innehåll

Johnny summerar Nya Björnkampen

08 APR 2014 20:09
Johnny som är tränare i utvecklingsgruppen summerar helgens tävling och brottarnas insats. Mycket läsvärt och en trevlig tradition!
  • Uppdaterad: 08 APR 2014 20:15

Summa summarum av Nya Björnkampen.

Tanken var ju att vi skulle ställa upp med samtliga licensierade brottare, men nu blev så inte fallet. De som var med höll dock fanan högt. Två guld och ett silver på fem brottare är ett helt acceptabelt utfall.

Pontus Henrysson Nielsen ställde upp i 32 kg men fick tyvärr se sig besegrad i två raka matcher och var färdigtävlad redan efter match 31. Min analys lyder på att han skulle behöva tävla lite mer, så att han lär sig att "slå på knappen" när det är dags. Första matchen kändes det lite som att kroppen var på mattan, men huvudet var kvar i omklädesrummet. En stor eloge dock att han stannar kvar och stöttar sina klubbkompisar resten av dagen.

Ruben Fodor går tre matcher, förlorar två av dem och blev även han utslagen i ett ganska tidigt skede av tävlingen. Matchen som han vinner var en riktig fightermatch, och han har verkligen gett mig massor av idéer om vad vi behöver arbeta med. Han envisas bland annat med att försöka slå arm och huvud när de kopplat livet på honom, trots att jag sa åt honom att låta bli. Men riktiga idrottsmän brukar ju vara en aning envisa, så jag får väl tjata det lite till. Även han gör en stor insats som stannar kvar och hjälper till efter att ha blivit utslagen. Det kanske låter tjatigt att jag säger så, men jag har sett det så många gånger i andra klubbar att folk bara drar så fort de själva är klara.

Bastian Cronbring Höjberg vinner tre raka matcher på ganska kort tid och bärgar ännu ett guld denna segerrika vår. Med nya motståndare än "de gamla vanliga" så närde jag en viss förhoppning om att han skulle få bekänna färg en aning, men det visade sig snarare att speakern hade mer problem med att uttala hans namn än han själv hade med att vinna matcherna. Jag börjar ana en viss hybris hos honom, men förhoppningsvis kan jag lära honom att även framgångsrika brottare måste träna hårt för att fortsätta vara framgångsrika. Men det är såklart en fröjd att se hur mycket han gått framåt, vilket även tränare från andra klubbar lagt märke till och berömt honom för.

Bilal Kerchiev flyttas upp en viktklass till 46 kg och får gå tre matcher. Han vinner två av dem och bärgar således ett silver. Dock är han skyldig mig minst två påsar halstabletter, eftersom jag fick skrika så mycket på honom under matcherna. Underbart att se hans krigarinsats mot den betydligt tyngre killen från Ängelholm, som han fick stryk av på tekniskt förra helgen. Denna gången var det helt klart annat bränsle i den 42 kg tunga tjetjenska stridsvagnen, och han vinner på fall efter att i stort sett haft ledningen i hela matchen. En match som måste ha varit en fröjd att se för alla åskådare.

Sist men inte minst Elin Henrysson Nielsen i Fä 62 kg. Hon får en match mot en motståndare från Danmark och det känns lite som ett släktdrag det där med att kroppen är närvarande, men huvudet någon annanstans. Hon tog sig dock samman och klämde till med ett krokbensnack och tryckte dit motståndaren så rejält i mattan att skynket nästan följde med upp när hon skulle resa sig igen. Så ett guld till fröken blev det denna gången. Kul att se.

Och som avslutning vill jag bara säga att ett tecken på hur en klubb mår egentligen är hur många det är som ställer upp och hjälper till på ens egen hemmatävling. Jag har som sagt varit i många klubbar och sett alla dess former, från de som har märkliga undanflykter till de som rent av bara skiter i det och låter några få stackare göra allt. Två timmar (drygt) efter tävlingens slut så var allt städat och undanplockat. Det kallar jag bra uppslutning och sammanhållning.

Mvh
Johnny

Skribent: Carl Cronbring

 SERIEN 2020/2021 


 KLUBBSHOP

Beställ Björnekulla BK:s
träningskläder på nätet!

Länk till nätbutiken!


Följ oss på Facebook och Instagram!


 Tack till

 för anslaget till träningsutrustning.


DIRMA

Läs mer!


Bingo

 

Postadress:
Björnekulla BK - Brottning
Box 59
26521 Åstorp

Besöksadress:
Västra vägen 1
26521 Åstorp

Kontakt:
Tel: +46705829650
E-post: bjornekullabk@hotmai...

Se all info