Hoppa till sidans innehåll

Johnny summerar Ljungbyträffen 2014

05 NOV 2014 16:07
Johnny som är tränare i utvecklingsgruppen summerar helgens tävling och brottarnas insats. Mycket läsvärt och en trevlig tradition!
  • Skapad: 05 NOV 2014 16:07

Summa summarum av Ljungbyträffen

Ännu en helg och ännu en tävling tycks vara mantrat numera, och våra tappra tre som begav sig iväg höll med nöd och näppe på att endast bli två, då man tydligen lever efter en annan tidszon i Tjetjenien.

Men efter upprepade telefonsamtal så fick vi till sist tag på en yrvaken Bilal som vi fick åka och hämta. Antingen får vi ge honom en väckarklocka eller en blåklocka, då detta var andra gången.

86 invägda blev det i Ljungby, och aningen märkvärdigt är det att endast 4 klubbar från det största brottardistriktet valde att masa sig över länsgränsen. Men för oss som tog sig dit så blev det några nya motståndare. 

Bilal, den lilla Törnrosan, fick endast en match mot sin tjetjenska kompis, och precis som i Öresundsträffen så blev det en ganska enkel seger. Inte mycket att orda om där. Synd att de inte blir fler så att det blir flera matcher, men det är inget jag kan göra så mycket åt. Guld.

Bastian, min Bastian.
Han fortsätter på den inslagna vägen från Öresundsträffen med märkliga beslut och halvdåliga kastförsök, och strävar kanske efter att utveckla mitt ordförråd en aning till. Han vinner sina matcher i poolen, trots att han ger sig på bakåtkast med raka ben och knappt någon kontakt, vilket blir rakt ner på rygg. Jag misstänker att det återigen är nerverna som spelar honom ett spratt, för han är medveten om att det är dåliga beslut, och det är ju halva jobbet gjort för min del att han inser det själv. Jag skiter egentligen i vinst eller förlust, utan det är hur man utför matchen som är det viktiga. Samt vilka lärdomar man tar med sig av dem.

Finalmatchen mot Milton är den där han faktiskt brottas bäst, trots att det blir en förlust. I den matchen så var det snarare domarteamet som gjorde sitt bästa för att jag skulle få lära mig nya svordomar. Hade de åtminstone varit konsekvent urusla så kan jag köpa det, men när man silar mygg och sväljer elefanter så blir jag irriterad. Oavsett, när domaren dömer så har han dömt, och det är bara att anpassa sig därefter. Förlust med 6-14 blev det till sist. Mot en kille som Bastian dängde rejält i Hästveda. Silver.

Till sist Ruben.
Som varit så snubblande nära en medaljplats flera gånger om. Han inleder mot en duktig brottare och åker på fall, men sen satte vi siktet på en medaljplats. Han brottas bra och energiskt och vinner sina tre övriga matcher. Även Ruben hade lite trista erfarenheter av domarteamet i sin bronsmatch, där mattdomaren blåser för fall och presidenten skriker att tiden var ute. En hysteriskt ledsen Ruben började misströsta att medaljen skulle slinka honom ur händerna, men efter att ha övertygat honom om att han faktiskt leder med 10-4 och dominerar matchen så fortsätter han i samma stil i inledningen av andra perioden. Även där får presidenten gå in och stoppa mattdomaren som inte uppmärksammat att matchen var slut pga T.Ö 16-4. Brons.
Äntligen!

Avslutningsvis säger jag att det blev en ganska rask tävling. 86 invägda i 6 olika kategorier, och där närapå hälften av de 114 matcherna var avklarade på den första timmen. Lägger man till det faktum att morgondagens nybörjartävling blev inställd, den andra i rad, pga för få deltagare och att Fyrstads blev ett Trestads istället så inser vi nog alla att brottningen som sport står inför ganska stora problem.
Men vi i Björnekulla gör så gott vi kan och åker på tävlingar stup i kvarten, och förhoppningsvis kommer någon på en lösning snart.

Mvh
Johnny

Skribent: Carl Cronbring

 SERIEN 2020/2021 


 KLUBBSHOP

Beställ Björnekulla BK:s
träningskläder på nätet!

Länk till nätbutiken!


Följ oss på Facebook och Instagram!


 Tack till

 för anslaget till träningsutrustning.


DIRMA

Läs mer!


Bingo

 

Postadress:
Björnekulla BK - Brottning
Box 59
26521 Åstorp

Besöksadress:
Västra vägen 1
26521 Åstorp

Kontakt:
Tel: +46705829650
E-post: bjornekullabk@hotmai...

Se all info