Hoppa till sidans innehåll

Johnny summerar Soft Touch Open

30 APR 2014 09:06
Johnny som är tränare i utvecklingsgruppen summerar helgens tävling och brottarnas insats. Mycket läsvärt och en trevlig tradition!
  • Skapad: 30 APR 2014 09:06

Summa Summarum av helgen i Göteborg.

Jag ska försöka mig på en liten summering av helgen och resultaten som blev. Jag är dock lite tveksam till om jag ska ge mig på att analysera juniorerna, dels för att jag inte vill analysera andras adepter och dels för att jag har så dålig koll på deras motståndare så att jag inte vet riktigt vidden av deras insatsers värde. Så en djupare analys av deras insatser får Tobbe eller Dennis stå för.

En lite lustig anekdot i det getingbo av Björnekullabrottare som 66 kg klassen var, är att alla som mötte en Björnekullare vid något tillfälle också förlorade mot en Björnekullare. Även så vinnaren av klassen. Samt att Jalle vinner fyra matcher och endast förlorar en, men blir bara femma och Monne som vinner tre matcher och bara förlorar en får ett silver.
Men en sak i taget.

Bastian följde med upp för att få smaka på atmosfären, och som sistaårs knatte på en stor pojktävling med deltagare från norden så hade jag inga högre krav på honom än att han skulle kämpa med allt han hade, och hantera förlusterna med en klackspark, eftersom han fortfarande är Knatte.
Den planen följdes fullt ut och det blev två raka förluster och måhända skulle han kanske ha vunnit över norrmannen, men ivrig att få testa grepp som är förbjudna i knatte så blev det kanske lite väl svårt. Och parterrunderläge ska vi nöta till hösten.

Bilal fick tre matcher och tre raka förluster. Han var inte själv nöjd med sin insats och tyckte att han brottats dåligt, och det kan jag förvisso hålla med om. Dessa matcherna var långt ifrån det bästa jag sett honom prestera. Även han ska nöta parterrunderläge.
Men samtidigt så kan jag nog nästan garantera att INGEN ANNAN på hela Soft Touch Open började sin säsong med att brottas nybörjartävlingar!
Resan som han har  gjort under en och samma säsong är rent ut sagt fantastisk.

Om man är nyfiken på hur slutresultatet med Bilal kan bli så bör man kanske snegla på den tjetjenska stridsvagnen i modell större. Om storebror Kerchiev har några nerver så är de bannemej tillverkade av titanium. Bara minuterna innan han ska möta viktklassens svåraste motståndare så står han och småpratar med sin bror och ler lite försynt.
Sen går han in och vinner matchen.
Och om han använder små bokstäver i talet, samt ger ett allmänt ganska lojt intryck så är det raka motsatsen när han släpps lös på mattan. Fantastiskt kul att se honom brottas. Tyvärr blev några av domarna lika häpna över hans briljanta brottning, så de glömde dela ut några av de poäng han förtjänade, och det i sin tur ledde till en förödande förlust mot ett sämre motstånd.

Nu hade Jalle som sagt inte marginalerna med sig, för de lånade han broderligt ut till Steppe.
Steppe lyckades med konststycket att med tre motståndare så förlorade han två matcher på tekniskt, men får ändå silvermedaljen med sig hem.
Steppe valde även att frivilligt gå upp en ålderskategori, eftersom han spände bågen hårdare och siktade betydligt längre bort än en vinst på Soft Touch Open.
Om det var rätt eller fel beslut kan egentligen kvitta, och rent personligen beundrar jag inställningen att söka sig ett svårare motstånd, så som varje sann tävlingsinriktad individ gör. Plocka enkla medaljer kan andra göra, riktiga vinnare söker sig till den svåraste utmaning han kan hitta.

Monne kniper den andra medaljen för klubben, och visade att ett reptilsnabbt nack kan fälla vilken motståndare som helst. Fyra matcher och tre imponerande vinster gav ett silver. Och jag förmodar att det stundande klubbmästerskapet kommer att bli en intressant historia i 66 kg.

Emil och Bjerre gick båda tre matcher och vann en vardera. Speciellt matchen mot killen från Huddinge så tycker jag i min ringa åsikt att de snor en tvåa av Bjerre, och därmed även vinsten. Men så är det ibland, ingen idé att tjura om i efterhand. Emils mest omtalade insats i helgen, förutom sin brottning, tycks ha varit en osedvanligt dyr mössa.

Som slutord så säger jag bara att det har varit en fantastiskt trevlig helg. Det vackra vårvädret ute matchades i stil med den fina atmosfär som råder mellan killarna i klubben. För oss i Utvecklingsgruppen så är det färdigtävlat för våren, och nya tag till hösten.

Mvh
Johnny

Skribent: Carl Cronbring

 SERIEN 2020/2021 


 KLUBBSHOP

Beställ Björnekulla BK:s
träningskläder på nätet!

Länk till nätbutiken!


Följ oss på Facebook och Instagram!


 Tack till

 för anslaget till träningsutrustning.


DIRMA

Läs mer!


Bingo

 

Postadress:
Björnekulla BK - Brottning
Box 59
26521 Åstorp

Besöksadress:
Västra vägen 1
26521 Åstorp

Kontakt:
Tel: +46705829650
E-post: bjornekullabk@hotmai...

Se all info