Hoppa till sidans innehåll

Johnny summerar Hilding Cup 2014

22 SEP 2014 10:11
Johnny som är tränare i utvecklingsgruppen summerar helgens tävling och brottarnas insats. Mycket läsvärt och en trevlig tradition!
  • Skapad: 22 SEP 2014 10:11

Jag höll ju nästan på att glömma bort min summering av dagen, och så kan vi ju inte ha det...
Så here goes:

Summa summarum av Hilding Cup i Hästveda.

...

Katja har ju skött filmandet på ett föredömligt sätt, så alla har ni själva kunnat se hur det gått, men jag får väl sätta mina egna ords prägel på dagen också antar jag.

Bilal fick en ganska otacksam dag. Invägd 1 kg över 46 så fick han hoppa upp två viktklasser till den ensamma killen i 54 kg, istället för att få gå ner till de andra i 46kg. Detta beroende på att en kille blivit uppflyttad från 42 kg, invägd på  40,7 och att den som han mötte hade fått åka upp till 63 kg klassen i så fall.
Jag valde att gå med på att flytta upp Bilal, för jag vet att han är tuff nog att ta fighten. Men sen tyckte jag att motståndaren agerade jävligt respektlöst, så om samma situation uppstår igen så kommer jag inte att gå med på det en gång till.

Bastians dag höll på att ta slut innan den ens hade börjat. En licens som skulle uppvisas vid invägningen låg kvar där hemma på köksbordet. Rådige far tog en bild på licensen med mobilen och det kunde mycket väl ha löst problemet, om det inte vore för det faktum att yrvakne far tog en bild av en licens vars giltighetstid gick ut 2013.

Som tur är så är Bastian välsignad med en tränare som är redo för alla eventualiteter (eller som bara är hysteriskt urusel på att städa ur sin väska) som har tillgång till nödvändigheter såsom Tigerbalsam, smärtlindrande liniment, sjukvårdstejp (Tack Tobbe) huvudvärkstabletter samt en lista jag fick i januari med namnet på samtliga licensierade brottare i Björnekulla BK.

Invägd och klar så flyttades Bastian upp i 47 kg, vilket förvisso är en sanning med modifikation, eftersom de var fyra invägda i 42 och den femte vägde 45kg.
Mor och son erkände en viss nervositet under dagen, själv kände jag mig lugn som en filbunke efter första omgången. En snabb analys av läget sade mig att det enbart var eget slarv som skulle kunna ställa till det under dagen, och fyra raska fallsegrar senare så bevisades jag ha rätt.
Så höstsäsongen ser ut att ta vid där vårsäsongen slutade, och vi har nu 3 månader på oss att göra Bastian redo för hoppet upp till Pojk efter nyår.

Om jag ska dela ut någon form av negativ kritik så måste jag nog säga att det landar på Sveriges juniorer.
Idag bestod juniorklassen av sammanlagt 6(!) brottare i två viktklasser, varav 3 av dem kom från Thor Danmark.
...finns det verkligen inte fler än 3 svenska juniorer som vill tävla så är det kanske inte så konstigt att brottningen tappar mark och antal utövare.
Det här är absolut inte kritik riktad mot våra egna juniorer, varav flera gick en tuff seriematch dagen innan, utan mot hela brottarsverige som måste ta sig i kragen snart. Även de små fjuttiga tävlingarna behöver deltagare om sporten inte ska tappa mer mark.

Mvh
Johnny

Skribent: Carl Cronbring

 SERIEN 2020/2021 


 KLUBBSHOP

Beställ Björnekulla BK:s
träningskläder på nätet!

Länk till nätbutiken!


Följ oss på Facebook och Instagram!


 Tack till

 för anslaget till träningsutrustning.


DIRMA

Läs mer!


Bingo

 

Postadress:
Björnekulla BK - Brottning
Box 59
26521 Åstorp

Besöksadress:
Västra vägen 1
26521 Åstorp

Kontakt:
Tel: +46705829650
E-post: bjornekullabk@hotmai...

Se all info