Hoppa till sidans innehåll

Johnny summerar EWC 2015

12 JAN 2015 18:23
Johnny som är tränare i utvecklingsgruppen summerar helgens tävling och brottarnas insats. Mycket läsvärt och en trevlig tradition!
  • Skapad: 12 JAN 2015 18:23

Summa summarum av EWC

Trots ett relativt lågt deltagarantal så blev det en ganska lång och utdragen tävling nere i Eslöv. Idag hade jag bara två deltagare med mig ner, men inser i efterhand att jag antagligen kunde haft med mig några av tjejerna också, eftersom det inte var särskilt svårt motstånd där.

Bastian har förvisso tävlat i pojk tidigare, men nu gör han sin första riktiga tävling som förstaårs pojk. Och i det här läget handlar det inte så mycket om att jaga segrar oc...h medaljer, utan snarare att jaga lärdomar som man kan ha nytta av i det långa loppet. Den mentala biten är det som vi får jobba på mest i framtiden misstänker jag.
Således går han också in idag och förlorar ganska enkelt mot de som han själv inte ens tror att han kan slå, men tar sen och gör två riktigt bra matcher mot andra motståndare. Jag är nöjd med hur det såg ut idag. Vi fick fram det vi hade pratat om att göra, och efter två vinster och två förluster och en bronsmedalj så tror jag nog att han är rätt nöjd själv också.

Andrija vinner sina två matcher på tekniskt och brottades väldigt stabilt i 85 kg klassen. Slog bl.a till med ett fempoängskryss i ena matchen och överlag såg det relativt ohotat ut. Tät och stabil brottning, men ändå kastvillig, det är så man ska brottas. Vilken idiot som helst kan trä och låsa, men ta poäng kräver en aktiv brottning, vilket är något jag anser genomsyrar Björnekullas brottningsstil totalt sett.

Så ett guld och ett brons till den dynamiska duon i Eslöv, och efter vad jag förstått så gick det inte så pjåkigt uppe i Husqvarna heller.
En bra dag för Björnekulla Brottarklubb.

Mvh
Johnny

Skribent: Carl Cronbring

 SERIEN 2020/2021 


 KLUBBSHOP

Beställ Björnekulla BK:s
träningskläder på nätet!

Länk till nätbutiken!


Följ oss på Facebook och Instagram!


 Tack till

 för anslaget till träningsutrustning.


DIRMA

Läs mer!


Bingo

 

Postadress:
Björnekulla BK - Brottning
Box 59
26521 Åstorp

Besöksadress:
Västra vägen 1
26521 Åstorp

Kontakt:
Tel: +46705829650
E-post: bjornekullabk@hotmai...

Se all info