Hoppa till sidans innehåll

Johnny summerar Apollo-kampen 2014

16 APR 2014 13:38
Johnny som är tränare i utvecklingsgruppen summerar helgens tävling och brottarnas insats. Mycket läsvärt och en trevlig tradition!
  • Skapad: 16 APR 2014 13:38

Summa summarum av Apollokampen

Så blev det då dags att avrunda vårsäsongen för de flesta av oss. Tävlandet går in på sluttampen, med bara Soft Touch kvar.
Och idag är jag inte alls nöjd faktiskt.
Tyvärr är det inte alltid som det är en sång och dans på rosblad, utan ibland så trampar man på några taggar också.

Det handlar inte om vinster och förluster, man kan förlora och ha gjort en kanonmatch och man kan vinna och ha varit skitkass. Allt handlar om inställning och utförande. Och speciellt när man får börja med två förluster mot Klippanbrottare så gör det ju sitt till för att sänka humöret en aning på tränaren. Lite prestige har jag ju trots allt.

Om vi börjar med Pontus så brottas han ungefär som han tränar. Det är lojt och det är halvdant och ingen direkt power i utförandet. Ibland undrar jag om han ens är i samma stad som tävlingen går. I periodpausen till andra matchen så fick jag ge honom några väl valda ord, och då ryckte han upp sig en aning och visade att han faktiskt kan om han vill. Men det blev dock två raka förluster och färdigtävlat redan efter match 31 igen.

Ruben är allt annat än loj. Det är fart och det är power. Men han slarvar så gud förbannat. Har motståndaren i fallhotande och blir överdragen flera gånger. Lite mer killer i avslutningarna så kommer det här att bli bra. Tre matcher och två förluster blev det iaf.

Bastian är den ende som tar medalj idag. Men vad han egentligen skulle förtjänat är en rejäl spark i arslet, för det fungerade inte alls idag. I första matchen möter han samma kille som han slog på 50 sekunder förra helgen, och nu trodde han säkert att det skulle gå lika lätt igen. I periodpausen så stod det 2-12 i poäng till den andre.
Jag ägnade periodpausen mer åt att säga några skarpa ord än åt att skaka armarna på honom och det hade till effekt att han går ut och vänder matchen och vinner med 14-12. Och det är väl i stort sett det enda bra man kan ta ut av den här tävlingen, att han kunde ta sig samman och vända på det där viset. Det är starkt.

Hans andra match var om något ännu bedrövligare. Hafsigt och slarvigt utfört, ligger själv i fallhotande och är nära att åka dit. Vänder på det och har motståndaren i fallhotande, men där räddas motståndaren av pausen. Än en gång försökte jag coacha honom på rätt väg i pausen, men tillslut så står det 11-13 i slutsekunderna och då kastar Bastian sig själv på rygg i sina försök att ta poäng.  Fallförlust.
Sista matchen vinner han på T.Ö, men i ärlighetens namn så hade han förlorat den också om motståndaren bara varit aningens bättre. Man måste kunna skaka av sig en förlust i en jämn match, för man kan inte börja nästa match med den i skallen.
En silvermedalj blev det dock till sist, men jag kan upplysa om att båda dessa killarna var med förra helgen också, där Bastian seglade sig igenom tävlingen utan att ens bli svettig. Så det där med inställningen är något att tänka på i fortsättningen.

Tack och lov så är alla tre killarna knattebrottare, så vi ska inte spänna bågen alltför hårt ännu. Det finns inga SM förrän de är ungdom och OS ligger även det ganska många år framåt i tiden. Så vi har gott om tid kvar på oss att jobba långsiktigt.

Bilal och Elin valde att inte följa med pga lågt deltagarantal i sina viktklasser. Fullt förståeligt. För Bilal och Bastian väntar nu Soft Touch, för de andra är det till hösten som gäller för nästa tävling.

Den enda ljuspunkten i en seg dag får väl bli att vi på hemvägen valde att stanna till vid Bolaget på Eurostop för att införskaffa några gravöl och då blev den så ungdomligt vackra tränaren för ungarna tvungen att visa sitt körkort för att få sina öl. Sen tog hon även Calle av rent medlidande...  

Mvh
Johnny

Skribent: Carl Cronbring

 SERIEN 2020/2021 


 KLUBBSHOP

Beställ Björnekulla BK:s
träningskläder på nätet!

Länk till nätbutiken!


Följ oss på Facebook och Instagram!


 Tack till

 för anslaget till träningsutrustning.


DIRMA

Läs mer!


Bingo

 

Postadress:
Björnekulla BK - Brottning
Box 59
26521 Åstorp

Besöksadress:
Västra vägen 1
26521 Åstorp

Kontakt:
Tel: +46705829650
E-post: bjornekullabk@hotmai...

Se all info