Träna hos oss

I Björnekulla BK bedriver vi brottningsträning för alla åldrar och nivåer, både för killar och tjejer. Beroende på ålder och nivå så väljer man att delta på den träning som passar en bäst. Nedan finns en kort beskrivning på våra grupper, träningstider finner ni i menyn till vänster. Har ni frågor eller funderingar så tveka inte att slå någon av våra tränare en signal.

Lekgruppen

Bedriver verksamhet för de minsta barnen, från ca 3år och uppåt. Träningen fokuserar i första hand på att ha kul och utföra gymnastika övningar för att stärka balans och motorik. Ingen speciell utrustning krävs, bara gympakläder och inneskor.

Nybörjargruppen

Bedriver verksamhet för barn från 6år och har stort fokus på att ha kul. Man lär sig gå rätt, stå rätt, falla rätt. Med andra ord, fokus på att lära sig brottningens grunder. På måndagar tränar de nybörjare som vill tillsammans med utvecklingsgruppen och då är det mycket fokus på kondition, balans, styrka och motorik mm. För de i gruppen som vill så åker man tillsammans på flera stycken nybörjartävlingar varje år.

Utvecklingsgruppen

Bedriver träning för barn från ca 6-15år. Här är brottningen i centrum på flera nivåer, från enkla nybörjarövningar till mer komplicerade övningar för de lite duktigare brottarna. På måndagar så tränar man tillsammans med nybörjarna med lite mer fokus på kondition, balans, styrka, och motorik mm. På onsdagarna är det teknikträning med de lite mer erfarna brottarna från ca 10-15år. Vilka som är med på onsdagarna avgörs av tränarna.

Seniorgruppen

I seniorgruppen tränar våra stora killar. Mycket brottningsfokus och många av dem tävlar på hög nivå, men vi har även killar som bara kommer för att träna brottning för att det är en fantastisk träning.

Varmt välkommen att träna med oss i Björnekulla BK!

Uppdaterad: 17 NOV 2017 01:15
Skribent: Carl Cronbring