Nyheter från SF

Nedanstående trupp kallas;

Jenny Fransson höll för trycket och kunde kamma hem guldet i 72 kilo efter en överlägsen brottning. Hela 10-0 i finalen mot Tatiana Kolesnikova, Ryssland visar att Jenny blir att räkna med på mästerskapen framöver.

Klippan Lady Open

(2018-02-15 13:46)
16-18 februari startar en av världens tuffaste damtävlingar, Klippan Lady Open!

På alla UWW-tävlingar världen över så måste en nation ha med sig en domare om man deltar med fler än 3 brottare.

Svenska Brottningsförbundet presenterar sitt senaste tillskott i organisationen: Leonard Östlund. Ny förbundskapten för herrarnas juniorlandslaget, Grekisk-romersk stil. Se intervjun där Leonard delar med sig av sina tankar om uppdraget.

Sundsvalls AIK, Härnösands brottarklubb och Matforsbrottarna stod som arrangörsvärdar då USM i Sundsvall skulle avgöras denna helg (9-11 feb).

Nedanstående trupp kallas;

1:e februari besökte Samuel Lund Idrottsvetenskapliga programmet på Umeå Universitet. Samuel presenterade SBF och brottningen för potensiell samverkan genom vårens examensarbete.

Svenska mästerskapen är över och 20 brottare (10 herrar och 10 damer) kan nu titulera sig: ”bäst i Sverige”.

Efter två dagars kamp är nu finalisterna klara. En del favoriter har lyckats hålla för trycket men vi har även fått se en del sensationella skrällar.

Webbsändningen är igång! Ni hittar livesändning från SM i brottning under fliken "BrottningsTV" här på sidan. (På mobiltelefoner så hittar ni BrottningsTV via menyknappen)

Webbsändning av SM

(2018-02-02 09:12)

Idag avslutar vi förhandssnacket inför SM 2018. Årets borttningshelg kickar igång imorgon kl 16:00! Här under är resterande 10 viktklasser (De första 10 viktklasserna presenterades igår).

26 januari kl. 19.30

Björnekulla BK vs IK Sparta